Verzorgend

Verzorgend

Muggen, vlooien, wespen, bijen, mieren, teken en steekvliegen zijn veel voorkomende insecten die bijten of steken. Insecten steken uit zelfverdediging of omdat ze zich voeden met menselijk bloed. Er bestaan heel wat producten om ze op afstand te houden.

Specifieke vragen?
Wat zijn insectenbeten?

Muggen, vlooien, wespen, bijen, mieren, teken en steekvliegen zijn veel voorkomende insecten die bijten of steken. Insecten steken uit zelfverdediging of omdat ze zich voeden met menselijk bloed. Terwijl ze steken, brengen ze een giftige stof in de huid. Niet de prik zelf, maar het gif veroorzaakt jeuk, pijn of zwelling. Sommige mensen hebben veel last van een insectensteek, anderen merken er nauwelijks iets van.

Een mug, vlo of mier voel je vaak niet steken. Je merkt pas dat je gestoken bent als er een bultje ontstaat dat jeukt. Een steek van een bij, steekvlieg of wesp is pijnlijk en kan een flinke bult geven. Vooral een bijensteek geeft veel zwelling. Bijen laten hun angel in de huid achter als ze steken. Een teek blijft op de bijtplek zitten. Het beestje laat pas los als het zich heeft volgezogen met bloed.

Lees meer

Lees minder

Verzorgend6 Producten

Zit er nog een angel verwijder die dan zo snel mogelijk, reinig en ontsmet de steekplaats. Bij een insectenbeet koel je best de steekplaats af met koud water of een koud kompres. Koude zorgt ervoor dat de vaten vernauwen waardoor verspreiding van het gif wordt tegengegaan.
Om plaatselijk de jeuk te verminderen kun je een creme smeren. Als je kiest voor een cortisonecreme smeer deze dan zeer dun en vermijd zonblootstelling van de ingesmeerde zone.
Bij felle jeuk gebruik je best een ant-allergietablet.

 

CONFORMA HYDROCORTISONE 1% 30 G CREME (geneesmiddel)
CONFORMA HYDROCORTISONE 1% 30 G CREME (geneesmiddel)
CONFORMA HYDROCORTISONE 1% 30 G CREME (geneesmiddel) €7.95 Reserveer
PANNOCORT 1% 30 G CREME (geneesmiddel)
PANNOCORT 1% 30 G CREME (geneesmiddel)
PANNOCORT 1% 30 G CREME (geneesmiddel) €9.87 Reserveer
R CALM 2% 90 ML EMULSIE (geneesmiddel)
R CALM 2% 90 ML EMULSIE (geneesmiddel)
R CALM 2% 90 ML EMULSIE (geneesmiddel) €10.50 Reserveer
AFTER BITE STICK 14 ML
AFTER BITE STICK 14 ML
AFTER BITE STICK 14 ML €5.99 Reserveer
CALMIDERM CRÈME 40 G
CALMIDERM CRÈME 40 G
CALMIDERM CRÈME 40 G €9.95 Reserveer
FENIGEL GEL 30 G
FENIGEL GEL 30 G
FENIGEL GEL 30 G €8.75 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: