Aderma

Aderma

A-derma is een dermocosmetisch merk op basis van Rhealba® Haver, een plantaardig bestanddeel dat over anti-irriterende, evenwichtsherstellende en beschermende eigenschappen beschikt, de geïrriteerde huid kalmeert en de fragiele huid verzorgt.

Specifieke vragen?
Wat is jeuk?

Jeuk is een onplezierig en vaak heel hinderlijk gevoel van de huid, waardoor je een dwingende behoefte krijgt om te gaan wrijven of krabben. Jeuk ontstaat door prikkeling van gevoelsreceptoren in de huid. Deze prikkeling treedt op onder invloed van stoffen die o.a. bij een ontsteking of allergische reactie vrijkomen.  

Jeuk kan vele oorzaken hebben; we zetten de meest voorkomende even op een rijtje:

 • Droge huid en huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, hoofdroos en netelroos (= galbulten; harde rode of witte bultjes).
 • Jeukende uitslag in de vorm van netelroos komt ook vaak voor tijdens de zwangerschap.
 • Warmte (vb. transpiratie, na contact met heet water of zonlicht).
 • Allergische reacties op o.a. cosmetica en wasmiddelen, voedingsmiddelen haren of veren van huisdieren, zonnestralen. De allergie kan zich uiten in rode plekken, bultjes of blaasjes (= netelroos of urticaria). De allergische symptomen kunnen ook optreden na rechtstreeks contact met specifieke producten, stoffen of planten (brandnetel, berenklauw, primula). In dat laatste geval spreekt men van ‘contactallergie’.
 • Insecten of ander ongedierte: een beet of steek van muggen, wespen, vlooien, hoofdluis, schurftmijt, een worminfectie (geeft vooral bij kinderen anale jeuk).
 • Wanneer een volwassen persoon klaagt over anale jeuk wijst dit vaak op hemorroïden (‘het speen’).
 • Schimmelinfectie, bijvoorbeeld voetschimmel (atleetvoet = zwemmerseczeem) of een vaginale schimmelinfectie.
 • Tijdens de wintermaanden hebben sommige mensen last van jeukende tenen, voeten, vingers of handen. Naast de jeuk treedt er soms ook roodheid, blauwkleuringen, tintelingen en/of pijn op.
 • Hooikoorts. Dit uit zich vooral door jeukende ogen, oren, neus of aangezicht.
 • Ziekten zoals diabetes mellitus en aandoeningen van lever, galwegen, nieren of schildklier.
 • Soms kan jeuk zelfs ontstaan door stress of emotionele spanningen (neurodermatitis)
 • Bij kinderen die plots jeukende uitslag vertonen denken we vooral aan typische kinderziektes zoals windpokken, mazelen, roodvonk en vijfde ziekte (erythema infectiosum). De kinderen hebben hierbij vaak ook koorts en een bezoek aan de huisarts of pediater is daarom geen overbodige luxe.
 • Ook geneesmiddelen kunnen aanleiding geven tot overgevoeligheid en jeukende uitslag. Lees best altijd eerst de bijsluiter wanneer u weet dat u aan bepaalde producten allergisch bent!

Lees meer

Lees minder

Aderma4 Producten

Een zeer droge huid is kwetsbaar en ondervindt gemakkelijk irritaties. Ze jeukt en vertoont de neiging tot atopie, een huidziekte waarbij de huid opstoten kent van droogheid, roodheid en irritatie. Krabben vergert de symptomen en vergroot het risico op infecties. De juiste verzorging is essentieel in deze fase. De producten verkoelen en voeden de huid intensief waardoor de jeuk vermindert, vocht wordt ingebracht en de barrièrefunctie versterkt wordt.

ADERMA CYTELIUM 100 ML LOTION NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML LOTION NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML LOTION NF €16.00 Reserveer
ADERMA CYTELIUM 100 ML SPRAY NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML SPRAY NF
ADERMA CYTELIUM 100 ML SPRAY NF €16.00 Reserveer
ADERMA DERMATOLOGISCH TOILETBLOKJE 100 G
ADERMA DERMATOLOGISCH TOILETBLOKJE 100 G
ADERMA DERMATOLOGISCH TOILETBLOKJE 100 G €7.90 Reserveer
ADERMA HYDRATERENDE LICHAAMSMELK 400 ML
ADERMA HYDRATERENDE LICHAAMSMELK 400 ML
ADERMA HYDRATERENDE LICHAAMSMELK 400 ML €18.90 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: