Corrigeren

Populaire productcategorieReinigen en zuiveren
Corrigeren

Vervuiling, zonblootstelling, stress, hormonale schommelingen… kunnen opstoten van acne, onzuiverheden en een vette huid veroorzaken. Ook dode cellen die zich opstapelen en het overtollige talg dat de vette huid produceert, kunnen de poriën verstoppen.

Specifieke vragen?
Wat is acné?

Acné is een aandoening van de talgklieren. Deze produceren talg. Elke talgklier heeft een opening naar buiten, waarlangs de talg wordt afgevoerd. Als zo een afvoerkanaaltje verstopt raakt, ontstaat er een onderhuidse talgophoping.

  • Als de porie nog een beetje open is, ontstaat er een zwart puntje (open of zwarte comedon).
  • Als de porie volledig gesloten is, ontstaat er een wit bultje (gesloten of witte comedon).
  • Als deze talgklieren ontstoken raken, ontstaat er een rode pukkel of een puistje met een etterkopje. De ontsteking kan ook dieper in de huid gelegen zijn (cyste), dan ontstaan er grote rode pukkels.

Acné komt bij 80 procent van de jongeren tussen 11 en 30 jaar voor. De talgklieren produceren o.i.v. hormoonveranderingen tijdens de puberteit meer talg, dit bevordert het ontstaan van jeugdpuistjes. Acné kan al voor de puberteitsjaren beginnen en uitzonderlijk tot 70 jaar voortduren.

Acné komt voornamelijk voor op plaatsen, waar veel talgklieren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het aangezicht, de nek, de borst en bovenarmen- en rug. Vreemde stoffen zoals smeerolie, teer, broom, chloor, gechloreerde koolwaterstoffen (vernissen, verven, lakken,..) kunnen acné veroorzaken.

Ook bepaalde geneesmiddelen (o.a. anticonceptie) en cosmetica kunnen roet in het eten strooien. Het is tot slot nooit bewezen dat bepaalde voeding (chocolade, varkensvlees), te weinig wassen of seksuele gewoonten acné in de hand werken. Psychologische stress kan een echter wel een negatieve rol spelen.

Lees meer

Lees minder

Corrigeren4 Producten
WIDMER SKIN APPEAL COVERSTICK 02
WIDMER SKIN APPEAL COVERSTICK 02
WIDMER SKIN APPEAL COVERSTICK 02 €12.50 Reserveer
BIODERMA SEBIUM PORE REFINER CREME TUBE 30ML
BIODERMA SEBIUM PORE REFINER CREME TUBE 30ML
BIODERMA SEBIUM PORE REFINER CREME TUBE 30ML €17.95 Reserveer
DUCRAY KERACNYL ZUIVERENDE LOTION 200 ML
DUCRAY KERACNYL ZUIVERENDE LOTION 200 ML
DUCRAY KERACNYL ZUIVERENDE LOTION 200 ML €15.00 Reserveer
URIAGE HYSEAC SCRUBMASKER     100ML
URIAGE HYSEAC SCRUBMASKER 100ML
URIAGE HYSEAC SCRUBMASKER 100ML €13.40 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: