Exfoliëren en zuiveren

Populaire productcategorieReinigen en zuiveren
Exfoliëren en zuiveren

Vervuiling, zonblootstelling, stress, hormonale schommelingen… kunnen opstoten van acne, onzuiverheden en een vette huid veroorzaken. Ook dode cellen die zich opstapelen en het overtollige talg dat de vette huid produceert, kunnen de poriën verstoppen.

Specifieke vragen?
Wat is acné?

Acné is een aandoening van de talgklieren. Deze produceren talg. Elke talgklier heeft een opening naar buiten, waarlangs de talg wordt afgevoerd. Als zo een afvoerkanaaltje verstopt raakt, ontstaat er een onderhuidse talgophoping.

 • Als de porie nog een beetje open is, ontstaat er een zwart puntje (open of zwarte comedon).
 • Als de porie volledig gesloten is, ontstaat er een wit bultje (gesloten of witte comedon).
 • Als deze talgklieren ontstoken raken, ontstaat er een rode pukkel of een puistje met een etterkopje. De ontsteking kan ook dieper in de huid gelegen zijn (cyste), dan ontstaan er grote rode pukkels.

Acné komt bij 80 procent van de jongeren tussen 11 en 30 jaar voor. De talgklieren produceren o.i.v. hormoonveranderingen tijdens de puberteit meer talg, dit bevordert het ontstaan van jeugdpuistjes. Acné kan al voor de puberteitsjaren beginnen en uitzonderlijk tot 70 jaar voortduren.

Acné komt voornamelijk voor op plaatsen, waar veel talgklieren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het aangezicht, de nek, de borst en bovenarmen- en rug. Vreemde stoffen zoals smeerolie, teer, broom, chloor, gechloreerde koolwaterstoffen (vernissen, verven, lakken,..) kunnen acné veroorzaken.

Ook bepaalde geneesmiddelen (o.a. anticonceptie) en cosmetica kunnen roet in het eten strooien. Het is tot slot nooit bewezen dat bepaalde voeding (chocolade, varkensvlees), te weinig wassen of seksuele gewoonten acné in de hand werken. Psychologische stress kan een echter wel een negatieve rol spelen.

Lees meer

Lees minder

Exfoliëren en zuiveren3 Producten

Een vette huid voelt dikwijls dik aan. Hierdoor kan je zonder zorgen de huid vaker scrubben dan andere huidtypes. Een regelmatige exfoliatie van de huid verwijdert de dode huidcellen die verantwoordelijk zijn voor onze verstopte poriën. Het egaliseert de teint en heeft tevens een positief effect op tekenen van huidveroudering.

DUCRAY KERACNYL SERUM     30ML
DUCRAY KERACNYL SERUM 30ML
DUCRAY KERACNYL SERUM 30ML €24.00 Reserveer
EUCERIN DERMOPURE SCRUB           100ML
EUCERIN DERMOPURE SCRUB 100ML
EUCERIN DERMOPURE SCRUB 100ML €17.95 Reserveer
BIODERMA SEBIUM NIGHT PEEL FPE 40ML
BIODERMA SEBIUM NIGHT PEEL FPE 40ML
BIODERMA SEBIUM NIGHT PEEL FPE 40ML €21.95 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: